U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur sluit drukke week af in Utrecht

De medische staf van SC Cambuur draait overuren om iedereen weer fit te krijgen voor maandagavond. Dan staat Jong Utrecht op het programma. Het is na de wedstrijd tegen TOP Oss en Jong Ajax het derde duel in zeven dagen. Met name het duel in Amsterdam hakte er fysiek aardig in bij de ploeg van Henk de Jong.

Cambuur telt sowieso drie afwezigen tegen Jong Utrecht. Doke Schmidt pakte zijn vijfde geel en is geschorst. David Sambissa en Michael Breij raakten beide geblesseerd en zijn zeker niet fit genoeg voor maandag. Morgenochtend kijkt trainer Henk de Jong hoe de rest er dan voorstaat en beslist dan over de opstelling. Veel basisspelers trainden zondag niet of kort mee en lieten zich verder behandelen.

Zeker is wel dat Mees Hoedemakers na zijn schorsing terugkeert in de basis en dat Alex Bangura David Sambissa gaat vervangen op de linksachter. Daarnaast is het te hopen dat Robert Mühren voldoende is hersteld van een tik tegen Jong Ajax. De topscorer maakte vrijdag zijn 50ste doelpunt in 53 wedstrijden voor Cambuur en groeit ondertussen uit tot een fenomeen in Leeuwarden. Mocht de Volendammer nog een paar jaar bij SC Cambuur blijven spelen dan zou hij zomaar eens all time topscorer Jan Bruin kunnen onttronen.

Het puntverlies in Amsterdam was zondagochtend nog wel onderwerp van gesprek tijdens het perspraatje. "We hadden gewoon drie of vier keer moeten scoren" aldus trainer Henk de Jong. "We hadden net als in de thuiswedstrijd de wedstrijd eerder kunnen en moeten beslissen. Maar ja, wat moet ik dan? Boos worden? We scoren gemiddeld meer dan twee keer per wedstrijd!".

Tegenstander Jong Utrecht staat op dit moment 15de in de Keuken Kampioen Divisie. Het verloor de laatste 4 wedstrijden. Eerder dit seizoen werd het in Leeuwarden 5-2. Vorig jaar kwam Cambuur in Utrecht niet verder dan 1-1. De wedstrijd is live te volgen op LEO Middelsé via 105.1 en 106.1 fm en via deze website. De wedstrijd begint maandag om 21:00.

Henk de Jong:

Erik Schouten:

Discussieer mee