U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur-spelers bellen eenzame ouderen in coronatijd

Spelers van SC Cambuur zijn een belactie gestart om eenzame ouderen in coronatijd wat op te beuren. De actie werd op touw gezet door 'Cambuur Verbindt'. Want het voetbal ligt plat door corona en ouderen ervaren in deze coronatijd iets meer eenzaamheid dan normaal. 

"Hoe gaat het met u?". Dat is een van de vragen die spelers, zoals Michael Breij, Erik Schouten en Sonny Stevens, aan de senioren stellen. Supporters konden ouderen voor de actie aanmelden via de Cambuur-site. "Zo kunnen ze (de ouderen, red.) toch hun verhaal kwijt en de spanning en onzekerheid van deze tijd even vergeten", aldus de club. En oh ja: "Gewoon samen even over SC Cambuur praten."

Ouderen genieten van het telefoontje
De actie valt in de smaak. Een van de senioren, een Cambuur-fan van 73, had een leuk gesprek met Michael Breij, die op zijn sloffen en op zijn bank met de senioren belde. "Met mij gaat het goed", antwoordde de man. "Het ging de laatste tijd ook goed met jou!", aldus de oudere, doelend op Breij's voetbalprestaties. "Bedankt dat u dat u zegt!", reageerde de aanvaller. Stevens stelde zijn vragen vanuit zijn 'luie stoel, Schouten voerde gesprekken buiten, in de zon op zijn tuinbank.

Met wie?
Toch bleek niet iedere oudere op de hoogte te zijn van Cambuur en zijn spelers. "Oh, die ken ik niet", aldus één van hen, nadat Michael Breij opbelde.

Discussieer mee