U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur strandt in halve finale

In de race voor promotie naar de Eredivisie is SC Cambuur er jammer genoeg niet in geslaagd om in de Halve Finale van de Keuken Kampioen Play-Offs voor een kunststukje te zorgen. In Doetinchem wonnen de Superboeren van Henk de Jong en Sandor van der Heide eerder vanavond het sleutelduel met 2-0, waardoor na de dubbele ontmoeting met De Graafschap het seizoen 2018/2019 voor René Hake en zijn manschappen ten einde is gekomen. Het heenduel in Leeuwarden was afgelopen zondag in een meeslepend 1-1 gelijkspel geëindigd.

Hoewel de thuisploeg van meet af aan veelvuldig op de helft van Cambuur bivakkeerde, leverde dit in de beginfase geen noemenswaardige kansen op. De Leeuwarders loerden op de counter en kregen in de elfde minuut een fraaie kans via Nigel Robertha. Hij schoot de bal echter hoog over het doel van Nigel Bertrams. Luidruchtig gesteund door meer dan 350 geel-blauwe supporters in het uitvak had de geel-blauwe formatie moeite om de bal in de ploeg in te houden. In de vijfentwintigste minuut kwamen de Doetichemmers toch op voorsprong. Uit een vrije trap van Youssef El Jebli mocht Charlison Benschop frank en vrij binnenkoppen. Vlak daarna leek Nigel Robertha de gelijkmaker binnen te koppen, maar zijn kopbal spatte op de lat uiteen. De Graafschap bleef in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij en kwam vlak voor rust uit een strafschop van Charlison Benschop op een 2-0 voorsprong. Een handsbal van Robbert Schilder in de eigen doelmond vormde hiervoor de aanleiding, waarna de spits van De Superboeren wel raad wist met dit buitenkansje. Cambuur toonde op de valreep van de eerste helft veerkracht en was via Nigel Robertha dichtbij de aansluitingstreffer. Helaas leverde zijn individuele actie geen doelpunt op, waardoor de blauw-gelen in de tweede helft minimaal twee doelpunten nodig hadden om alsnog een plek in de volgende ronde te bewerkstelligen.

De Leeuwarders kregen in het tweede bedrijf kans op kans, de 2-1 hing in de lucht, maar het benutten bleek in de wedstrijd een enorm manco te zijn. Het wedstrijdbeeld van de tweede helft was duidelijk anders dan de eerste helft. Cambuur dicteerde de wedstrijd en de blauw-witten loerden op de counter om zodoende de definitieve knock-out uit te delen. De Leeuwarders gingen steeds meer risico nemen door achterin één-op-één te spelen en Matthew Steenvoorden als extra stormram voorin te posteren. Cambuur bleef erin geloven, maar het gebrek aan effectiviteit deed de ploeg van René Hake de das om.

Na de teleurstellende uitkomst van dit slotstuk zal de knop moeten worden omgezet en zal de blik volledig op het nieuwe seizoen moeten worden gericht. Een seizoen dat met de terugkomst van Henk de Jong en Sandor van der Heide hopelijk sportieve succes zal brengen waar iedere Cambuur-supporter naar uit kijkt.

Discussieer mee