U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur uitgeschakeld door Fortuna in beker

Geen enkel moment heeft Cambuur vanavond aanspraak gemaakt op een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi. Fortuna Sittard was de hele wedstrijd de betere. Uiteindelijk werd het slechts 2-1. 

Cambuur kwam in de eerste helft op elke positie op het veld één tot twee stappen te laat. Voor de eredivisionist was dat heerlijk voetballen. Al snel had het dan ook 1-0 moeten zijn toen Leeuwarder Mark Diemers vrij voor Mous opdook. Vanaf tien meter schoof hij de bal echter naast. Het was wel een duidelijke waarschuwing. Cambuur deed er niks mee en in de omschakeling kwam Fortuna even later op 1-0 door een schitterende goal van Lazeros Lamprou. Dat het bij rust slechts 1-0 stond had Cambuur vooral aan de thuisploeg te danken die onzorgvuldig met de mogelijkheden omsprong.

Met de debuterende Rutger Etten en Conraad voor Van Kippersluis en Schindler werd het na rust iets beter, maar kansen kon de ploeg van Hake niet creëeren. Fortuna besliste tien minuten voor het einde de wedstrijd door een kopbal van Lamprou: 2-0. Toch gebeurde er nog veel in Sittard zo kreeg doelman Aykut Özer rood vanwege natrappen richting Karim Rossi. Het zorgde voor een slotfast waarin Cambuur met de lange bal iets probeerde te forceren. Het leidde eenmaal tot succes toen Rossi een voorzet makkelijk tegen de touwen knikte, maar kansen op de 2-2 kregen de Leeuwarders niet meer. Daarmee zit het bekeravontuur er voor dit seizoen op.

Discussieer mee