Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur vecht zich naar drie punten in Limburg

In Sittard heeft SC Cambuur de eerste overwinning van het nieuwe eredivisieseizoen geboekt. De Leeuwarders wonnen met 1-4 van Fortuna Sittard. Alle doelpunten waren schoten van afstand.

Bij Cambuur was Robin Maulun er niet bij. Hij is geblesseerd. Maulun werd vervangen door Mitchel Paulissen.

De wedstrijd ging mooi op en neer in de beginfase, beide ploegen zochten de aanval. De eerste grote kans van Fortuna Sittard was direct raak. Een voorzet van Iñigo Córdoba belandde bij de Turkse spits Burak Yilmaz. Zijn schot leek een prooi voor Cambuurdoelman João Virgínia, maar hij liet de bal toch glippen: 1-0.

Cambuur was het even kwijt en Fortuna kreeg via Mars Seuntjes en Córdoba kansen om de score verder uit te breiden. Trainer Henk de Jong had toen genoeg gezien en greep in. Hij haalde Jamie Jacobs en Remco Balk naar de kant en bracht David Sambissa en Michael Breij in.

Direct na de rust bleek dat het inbrengen van Breij een goede keuze was. In de 47ste minuut haalde hij van grote afstand uit en de bal vloog geweldig het doel in: 1-1. Het was het eerste doelpunt van Cambuur dit eredivisieseizoen.

Na de gelijkmaker pakte Fortuna meer en meer initiatief. Er ontstonden een paar riskante momenten voor de goal van João Virgínia, maar de bal ging er niet in. De grootste kans was echter voor de Leeuwarders. Roberts Uldrikis slalomde door de verdediging van Fortuna, maar zijn schot werd knap tegengehouden door keeper Yanick van Osch.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was Van Osch wel kansloos. Een hard afstandsschot van Mees Hoedemakers was de doelman te machtig. Zeven minuten later had Hoedemakers ook zijn tweede erin. Hij kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en haalde weer succesvol uit: 1-3.

In blessuretijd werd het zelfs nog 1-4. Nu was Jasper ter Heide aan de beurt om uit te halen en ook zijn afstandsschot was niet te keren voor Van Osch. Zo kan Cambuur zijn eerste overwinning van het nieuwe overwinningsseizoen bijschrijven. De Leeuwarders hebben nu vier punten.

 

 

..

 

 

 

Discussieer mee