U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur vergeet te scoren tegen NEC

SC Cambuur is vrijdagavond in eigen stadion niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen NEC. In een vermakelijke wedstrijd werd het 0-0. Doordat de directe concurrenten ook allemaal gelijk speelden behouden de Leeuwarders de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. 

Cambuur trof met de koploper van de tweede periode een ploeg in vorm. Dat resulteerde in een vermakelijke wedstrijd met hoog tempo. Dit hoge tempo zorgde er wel voor de bij beide ploegen de eindpass vaak slordig was en er weinig echte kansen gecreëerd werden. Back Jordy van Deelen moest al vroeg het veld verlaten na een  tik op de knie en werd vervangen door Doke Schmidt. De verdediger maakte zijn competitiedebuut in Leeuwarden en speelde een prima partij. Henk de Jong was niet positief over de blessure van Van Deelen. "Hij loopt op krukken en we zijn 'm wel even kwijt". Van Deelen lag er vorige seizoen lang uit met een zware blessure aan dezelfde knie. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand is.

In de tweede helft werd Cambuur beter en beter. Het kreeg steeds meer druk wat resulteerde in een drietal 100% kansen. Topscoorder Robert Mürhen en David Sambissa hadden het vizier echter niet op scherp. Aan de andere kant moest Keeper Sonny Stevens enkele keren handelend optreden bij snelle uitvallen van de gasten. Uitblinker van de avond aan Cambuur kant was verdediger Mees Hoedemakers. De verdedigende middenvelder zorgde er meermaals voor dat NEC er niet uitkwam in de tweede helft. "Als Mohammed El Makrini in zijn beste dagen", was op de tribune te horen. Goals vielen er dus niet in het Cambuurstadion vrijdagavond.

Trainer Henk de Jong was ondanks het puntverlies toch tevreden. "NEC is de sterkste tegenstander waar we dit seizoen tegen gespeeld hebben."

Cambuur blijft dus leiden in de Keuken Kampioensdivisie met 27 punten uit 13 wedstrijden. Evenveel punten als De Graafschap en 3 meer als NAC Breda. Volgende week staat de verre uitwedstrijd bij Roda JC op het programma. De Limburgers moeten maandag eerst nog op bezoek bij Jong PSV.

 

 

Discussieer mee