Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur verliest kansloos van Sparta

SC Cambuur is zaterdagavond in eigen huis vernederd door Sparta Rotterdam. De Leeuwarders verloren met 0-3. De sportieve malaise blijft dus bij Cambuur. De ploeg van trainer Sjors Ultee staat troosteloos onderaan in de eredivisie.

Cambuur startte tegen Sparta met één wisseling in de basis ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Emmen (0-0). Silvester van der Water was weer beter en nam de plek in van Robin Maulun, die niet fit genoeg was om te spelen.

Cambuuur wilde aanvallen, dat werd duidelijk in de beginfase. De Leeuwarders zetten hoog druk en kwamen er soms dreigend uit. Aan de andere kant lag er veel ruimte voor Sparta om te counteren. Al in de negende minuut profiteerden de Rotterdammers daarvan. Koki Saito veroverde de bal op het middenveld en via Sven Mijnans kwam de bal bij de Noorse spits Tobias Lauritsen terecht. Lauritsen kreeg ruimte om te schieten en plaatste de bal netjes in de bovenhoek: 0-1.

Nog geen tien minuten later lag de tweede Spartagoal ook al in de touwen. Doelman João Virgínia leverde de bal zo in bij Mijnans. Met een artistieke beweging speelde hij zijn tegenstander uit en zette hij Saito alleen voor de keeper. De Japanse aanvaller maakte geen fout: 0-2.Cambuur, dat al zulke grote problemen had met het maken van doelpunten - in de eerste zestien eredivisiewedstrijden van dit seizoen werd er maar negen keer gescoord - moest er nu twee maken om nog een punt te pakkken. Maar de Leeuwarders werden eigenlijk niet gevaarlijk. Een slap kopballetje van Daniël van Kaam in de 38e minuut was nog het gevaarlijkste moment. Aan de andere kant hat Virgínia het lastig met een afstandsschot van Vito van Crooij.

Strafschop beslist de wedstrijd
De tweede helft begon heel slecht voor Cambuur. Scheidrechter Jochem Kamphuis gaf een strafschop aan Sparta omdat Mees Hoedemakers Mijnans op de hak tikte. Van Crooij schoot de penalty recht door het midden en Virgínia zat er nog aan, mar de bal lag erin: 0-3.

Na een uur was er weer een kans voor Cambuur. Van der Water probeerde het uit een vrije trap, maar doelman Nick Olij kon het schot uit de goal boksen. Een minuut later was Alex Bangura gevaarlijk. Zijn schot ging naast.

Ultee bracht in de slotfase met Vincent Pichel nog in debutant in het veld, maar de jonge middenvelder kon ook het verschil niet maken. Lauritsen kreeg in de 77e minuut zelfs een gigantische kans om de score verder uit te breiden, maar Virgínia tikte de inzet katachtig uit de goal. Even later had de Portigese doelman geluk, toen hij de doorgebroken Lauritsen bijna torpedeerde. Scheidsrechter Kamphuis en de videoscheidsrjechter vonden het geen overtreding.

Gescoord werd er niet meer, en zo eindigde het duel in 0-3. Cambuur blijft laatste in de eredivisie. De Leeuwarders hebben uit 17 wedstrijden negen punten gehaald en hebben ook nog maar negen keer gescoord.

Discussieer mee