Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur verspilt kans na kans en verliest openingswedstrijd tegen Excelsior

SC Cambuur is het nieuwe eredivisieseizoen niet goed begonnen. In eigen stadion werd het 2-0 voor Excelsior.

De Leeuwarders kwamen vroeg op achterstand, en hebben de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen.

Al na tien minuten stond Cambuur met 1-0 achter, nota bene uit een corner van Excelsior. Die ploeg schakelde goed om, en Cambuur was niet scherp genoeg.

Daarna kwamen er kansen voor Cambuur. Paulissen had het direct gelijk kunnen maken, maar na een vlotte aanval schoof hij de bal in de handen van de keeper van Excelsior.

Jacobs kopte over, Hoedemakers schoof de bal voor de goal neer, en Maulun schoot te hoog. Het lukte niet. En vlak voor het einde van de eerste helft maakte Excelsior een mooi doelpunt.

Nul punten

In de tweede helft was het spel voor Cambuur, maar het gaf niets. De Leeuwarders kregen kans na kans, maar de tijd werd de vijand en toen lukte het helemaal niet meer.

De goal viel niet. Uldrikis kwam vrij voor de keeper, een meter voor de goal, maar kopte de bal naast, en Mees Hoedemakers kreeg een ultieme kans, maar liet zich van de bal spelen door een Rotterdammer, en Bangura schoot hard op de goal, maar zijn schot werd geblokkeerd door Uldrikis.

Als er punten gegeven werden voor mooi spel, enthousiastme, of kansen, dan was het allemaal anders geweest, maar het zijn alleen de doelpunten die tellen. De balans na één wedstrijd is duidelijk: nul punten voor Cambuur.

Discussieer mee