Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur wint in Groningen en eindigt in linkerrijtje

SC Cambuur heeft het seizoen afgesloten met een overwinning op Groningen. In de Euroborg werd het 2-3 en daardoor eindigt Cambuur als negende.

Cambuur had nog maar één keer gewonnen na de winterstop, eind februari thuis tegen Fortuna Sittard. De afgelopen weken pakten de Leeuwarders nog wel geregeld een puntje. Zo werd het woensdag nog 1-1 tegen Willem II.

Daarmee speelde Cambuur zich definitief veilig en dus kon er tegen Groningen vrijuit worden gevoetbald. Alleen theoretisch had Cambuur nog een kansje op de Europese play-offs.

De Leeuwarders begonnen sterk. Linksback Sylla kreeg een mooie kans, zijn schot werd gekeerd door Groningen-keeper Peter Leeuwenburgh. Die gaf daarbij wel een corner weg.

Met Robin Maulun achter de bal zijn die corners vaak gevaarlijk en dat was nu weer zo. De Fransman vond het hoofd van spits Roberts Uldrikis voor de eerste paal. De Let kopte Cambuur knap op 0-1.

Een kleine vijf minuten na rust verdubbelde Mees Hoedemakers de voorsprong voor Cambuur. Issa Kallon bracht de bal bij de middenvelder, die op de rand van het strafschopgebied een droge schuiver afvuurde op het doel van Leeuwenburgh. Die kon er niet bij.

Om kans te maken op een play-offticket om Europees voetbal, moest Cambuur met minstens drie goals verschil winnen van Groningen. In de 58e minuut werd dat een stuk lastiger. Jørgen Strand Larsen draaide knap weg bij Marco Tol en schoot Groningen naar 1-2.

Niet veel later was de marge toch weer twee. Bjorn Meijer hield Mitchel Paulissen vast en scheidsrechter Dieperink wees naar de stip. In zijn laatste wedstrijd maakte Issa Kallon er 1-3 van. Niet veel later was hij zelfs dicht bij de 1-4, maar toen schoot hij hard over.

In de slotfase voerde interim-trainer Dennis Haar nog wat wisselingen door. Omdat Heerenveen op dat moment de overwinning op Go Ahead Eagles ook wel zo goed als binnen had, waren de kansen op play-offs voor Cambuur verkeken.

Romano Postema maakte in blessuretijd nog de 2-3 en bracht daarmee even de spanning terug, maar Cambuur overleefde de blessuretijd en hield de voorsprong vast.

Cambuur sluit het eerste eredivisieseizoen sinds 2015/2016 af op de negende plaats. Dat is het beste eindresultaat ooit voor de Leeuwarders op het hoogste niveau.

Discussieer mee