U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur wint ook tweede thuiswedstrijd

Cambuur kan er na vanavond drie punten bijschrijven. De mannen die vrijdagavond onder leiding van assistent-trainer Sandor van der Heide staan, weten in het Cambuurstadion moeizaam met 3-2 te winnen van FC Den Bosch.

De Leeuwarders komen net als in de eerste thuiswedstrijd (tegen Go Ahead Eagles) goed uit de startblokken. Al na zes minuten weet Jamie Jacobs na een scrimmage bij de tweede paal de bal in te tikken. Na de 1-0 verslapt Cambuur steeds meer en meer. Na 24 minuten wordt Cambuurdoelman Sonny Stevens voor het eerst aan het werk gezet. Hij moet zich flink strekken op een afstandsschot van Felida. Ook Paco van Moorsel is drie minuten daarna gevaarlijk met de kop. Uiteindelijk is drie keer scheepsrecht en weet de net fitte Danny Verbeek knap af te ronden na een goede voorzet van Abdullahi: 1-1. Cambuur drukt nog wat voor rust maar dat resulteert echter niet in mogelijkheden.

Na rust gebeurt er lang niet veel. Pas na 60 minuten gaat Cambuur wat aanzetten en krijgt het een aantal kleine kansjes. In de 67e minuut wordt de net ingevallen Oratmangoen weggestuurd over de rechterkant. Hij geeft de bal mee aan Jordy van Deelen die in de zestien een tik krijgt: penalty! Mühren is ijskoud en schuift de penalty koel binnen: 2-1 voor Cambuur.

Daarna zet Cambuur door en het publiek reageert daar positief op. Er klinkt al snel ‘’Ga staan als je voor Cambuur bent’’ van de tribunes. Terwijl de supporters dit zingen schiet Mühren zijn tweede van de avond binnen: 3-1. Cambuur controleert daarna maar in de 77e minuut is daar vanuit het niets de  3-2. De tweede goal van Danny Verbeek. In de 85e minuut krijgt Abdullahi zijn tweede gele kaart na vasthouden en moeten de Brabanders door met 10. Je verwacht dan dat Cambuur wel doordrukt. Echter het tegendeel gebeurt. Den Bosch krijgt nog een aantal dreigende momenten. Er vallen uiteindelijk geen doelpunten meer en Cambuur houdt de drie punten in eigen huis.

Assistent-trainer Sandor van der Heide vervangt vrijdagavond Henk de Jong. De hoofdtrainer werd voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel tegen NAC.

(Foto: Henk Jan Dijks/Dijksfotografie.nl)

Interview Jamie Jacobs:

Interview Sandor van der Heide:

Discussieer mee