U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur wint overtuigend bij reuzendoder Jong AZ

De Graafschap en Volendam kwamen niet zonder kleerscheuren uit het duel bij Jong AZ. Cambuur laat zich niet gek maken door reuzendoder Jong AZ. De Leeuwarders winnen overtuigend met 0-3 in Noord-Holland.

Cambuur begint sterk aan de wedstrijd in Wijdewormer. Op het trainingscomplex van AZ creëert de ploeg van Henk de Jong genoeg kansen. De 0-1 valt na 20 minuten. Robert Mühren haalt uit een onmogelijke hoek uit en maakt een absolute wereldgoal. Misschien is deze nog wel mooier als die van tegen NEC! Cambuur is heer en meester en geeft amper wat weg. 10 minuten voor rust duikt hij weer ineens op. Spits Robert Mühren twijfelt niet en schiet een voorzet hard binnen: 0-2. Cambuur ontsnapt voor rust aan de aansluitingstreffer. Jong AZ mist van 5 meter en schiet uit een klutsbal de bal ook nog op de paal. We gaan rusten met 0-2.

Na rust wordt Cambuur iets slordiger. Desalniettemin geven de Leeuwarders niet veel weg. Het creëert een aantal kansjes maar echte grote mogelijkheden zijn er niet. Jong AZ laat zich één keer zien in de tweede helft. Aboukhlal zijn poging wordt van de lijn gehaald door Erik Schouten. Kort voor tijd krijgt invaller Delano Ladan de kans op de 0-3. Zijn kopbal wordt gepareerd door doelman Rody de Boer. Het slotakkoord van de wedstrijd is fraai. Maulun wipt de bal over de verdediging heen. Micheal Breij denkt niet na en volleert de bal met de binnenkant van de voet. Hij raakt hem zo lekker dat hij onderkant lat binnen ploft. Eindstand: 0-3.

Belangrijke punten in een lastige wedstrijd op de maandagavond. Cambuur is hard op weg naar de promotie naar de Eredivisie. Aankomende vrijdag treffen de Leeuwarders NAC uit Breda thuis, aftrap 20:00.

Interview Robert Mühren:

Interview Henk de Jong:

Discussieer mee