U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur wint thuis van TOP Oss

In een nat en koud Leeuwarden op een van de overgebleven sneeuwresten vrij gemaakt veld mochten de spelers van SC Cambuur zich opmaken voor een wedstrijd tegen TOP Oss. De koploper tegen de nummer 13 van de competitie. Cambuur won uiteindelijk met 3-0 door 2 goals van Mühren en één van Korte.

Cambuur had het de eerste helft vanaf het begin lastig met TOP Oss. Net als in de uitwedstrijd kregen de gasten dikke kansen om de score te openen maar gelukkig voor Cambuur lukte dit de ploeg van Klaas Wels niet. In de 26ste minuut kreeg Cambuur een penalty. Jamie Jacobs werd door TOP Oss middenvelder Lion Kaak naar het kunstgras gewerkt. Kaak protesteerde hevig maar scheidsrechter Van der Laan was onverbiddelijk en dus mocht Mühren aanleggen voor een strafschop die hij wist te benutten.

In de tweede helft ging de amusementswaarde wel een beetje naar beneden. Cambuur werd sterker en sterker en Oss kreeg meer en meer moeite de druk op de opbouw van Cambuur vast te houden. Na een goede pass van Robin Maulun zette in de 78ste minuut Giovanni Korte Cambuur op een verdiende 2-0 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Cambuur had de kansen op nog meer goals en wisn in de slotseconden van de wedstrijd hier nog 1 van te verzilveren. Mühren tekende met een schitterende lob van buiten de 16 voor de 3-0 en de eindstand.

Vrijdag mogen de mannen van Henk de Jong opnieuw aan de bak. Dan spelen ze het inhaalduel op sportpark de toekomst tegen Jong Ajax.

Henk de Jong:

Nick Doodeman:

Discussieer mee