U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur zeker van play-offs na winst op MVV

SC Cambuur heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de nacompetitie na een 4-1 overwinning op MVV. Robin Maulun was de matchwinner met 3 doelpunten. Robbert Schilder scoorde zijn eerste doelpunt voor Cambuur. Emanuel Mbende zorgde met een eigen doelpunt voor de enige Limburgse treffer.

MVV stond na 8 minuten al met 10 man nadat Lavalée de doorgebroken Kallon neerhaalde. Na 27 minuten kreeg Cambuur een gemakkelijke penalty nadat Kallon een klein duwtje in de rug kreeg. Robin Maulun, die maandag nog miste tegen Den Bosch, wist deze penalty wel te benutten. Vlak voor rust wist Maulun dit kunstje te herhalen nadat Cambuur weer een penalty had gekregen van scheidsrechter Martens.

Na rust was het aanvoerder Robbert Schilder die met een vlammend schot de bal binnen schoot. Maandag was hij al dichtbij zijn eerste treffer voor Cambuur. Vrijdagavond schoot hij zich definitief in de lijst met doelpuntenmakers van SC Cambuur. In blessuretijd zorgde Robin Maulun voor zijn derde. Hij mocht dus de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Komende vrijdag staat de laatste reguliere competitiewedstrijd bij kampioen FC Twente op het programma. Dan zal duidelijk zijn tegen wie en wanneer de Leeuwarders in de play-offs een gooi gaan doen naar promotie naar de eredivisie.

Trainer René Hake:

Robin Maulun:

Discussieer mee