U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

CDA-delegatie Europees Parlement komt naar Leeuwarden!

Het CDA in het Europees Parlement komt naar de Culturele hoofdstad van Europa. Samen met Tweede Kamerlid Harry van der Molen en gedeputeerde Sander de Rouwe, twee bekende CDA’ers uit de provincie en gemeente, komen de Europarlementariërs een kijkje nemen in de stad. Ze gaan op bezoek bij innovatieve bedrijven in de water en energiesector, spreken met lokale politici en hopen ook nog de opening van één van de 11 fonteinen mee te pakken in de stad.

CDA-delegatieleider Esther de Lange: “We komen natuurlijk graag op bezoek bij onze Europese trots in het Noorden. Heel Europa kan van Leeuwarden en Fryslân leren, als een plek waar tradities en innovatie hand in hand gaan. Zo dragen Friese bedrijven bij aan de aanpak van de grote problemen waar we in Europa mee te maken hebben, zoals het tekort aan grondstoffen en het zuiniger omgaan met water. Als we bijvoorbeeld echt werk willen maken van elektrisch rijden en andere vormen van duurzame energie, zijn goede batterijen de sleutel. Dat wordt nog wel eens onderschat, daarom gaan we ook op bezoek bij MG Energy systems die batterijen voor industrie en transport maken. Dat is de toekomst.”

De delegatie wordt vanaf 11:00 uur ontvangen door Wethouder Douwstra bij de Blokhuispoort. Voor journalisten is dan het meest geschikte moment om vragen te stellen. De rest van het bezoek bestaat uit gesprekken en bezoeken aan bedrijven in de regio.

Discussieer mee