U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Chefs KinderResto ontvangen certificaat van wethouder en kinderburgemeester

Vijftien kinderen uit Bilgaard ontvangen op donderdag 19 juli een certificaat voor het met succes volgen van bijzondere kooklessen in het KinderResto van VanHarte. 

De kinderen leerden in tien bijeenkomsten niet alleen over gezonde voeding, maar ook over een gezonde leefstijl. “Maar de lol in het koken blijft het belangrijkste”, aldus KinderResto-coach Tally Bosma.

Inmiddels zijn er in 2018 al vier reeksen van tien bijeenkomsten van KinderResto geweest in Leeuwarden. Coach Tally Bosma is trots op de kinderen: “Het is ongelooflijk wat deze kinderen voor elkaar krijgen en hoe de kinderen groeien als het gaat om het proeven en waarderen van eten.” Na de zomer gaat het KinderResto verder.

Het KinderResto biedt kinderen de kans om tien weken lang samen te koken voor ouders en familie en te leren over voeding en een gezonde leefstijl. In Nederland leeft 11% van alle kinderen in een huishouden dat moet rondkomen van een minimum inkomen of lager. Juist voor deze kinderen, tussen de 8 en 13 jaar, heeft Resto VanHarte KinderResto’s in het leven geroepen. Stichting VanHarte levert op deze manier een bijdrage aan de versterking van de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen.

Wil je meedoen? Hou dan de Facebookpagina van KinderResto in de gaten.

Discussieer mee