U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Chr. Scoutinggroep Burmania luidt 2018 in met een boerenkoolmaaltijd

Op 6 januari 2018 werd bij Chr. Scoutinggroep Burmania het nieuwe jaar bijzonder ingeluid. Met zo'n 300 leden werd genoten van een boerenkoolmaaltijd. Speciale gast was het oudste lid, meneer Eisma (93).

Bij Burmania worden verhalen gemaakt. Al vanaf 5 jaar beleven kinderen elke zaterdag samen grote avonturen. Scouting staat in het teken van samenwerken, code, outdoor, uitdaging en sport. Naast actieve spelen is er ook ruimte voor creativiteit en toneel. Deze variatie maakt Scouting uniek en ieder weekend weer anders. Burmania heeft ook tradities, zoals het nieuwe jaar beginnen met een boerenkoolmaaltijd. Dat is een mooi moment om verhalen uit te wisselen; meneer Eisma (93), het oudste lid van Burmania, kwam langs om wat van zijn Burmania verhalen te delen.

Scouting wordt steeds populairder. Burmania heeft op dit moment meer leden dan ooit. Sinds 1929 beleven kinderen van jong en oud iedere zaterdag de leukste avonturen in het teken van Scouting. Als één van de oudste en grootste scoutinggroepen van Nederland weten de vrijwilligers wat er gevraagd wordt om er een onvergetelijke zaterdagmiddag van te maken. Burmania is een christelijke scoutinggroep waar ruimte is voor alle geloven en overtuigingen. De normen en waarden vanuit het protestantse geloof vormen een rode draad in de omgang met elkaar en de natuur.

Discussieer mee