U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

ChristenUnie stelt vragen over Nationale Kerkenaanpak

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de toekomst van kerkgebouwen. Nu het kerkbezoek in Nederland afneemt en kerkgebouwen leeg komen te staan, wil de partij weten of het College van Burgemeester en Wethouders op de hoogte is van het programma Nationale Kerkenaanpak.

Het programma Nationale Kerkenaanpak is een samenwerkingsprogramma tussen Provincies, gemeenten en erfgoedorganisaties met het doel een duurzaam toekomstperspectief te creëren voor kerken. Daarvoor heeft de minister €13,5 miljoen beschikbaar gesteld. Daarnaast stelt de minister 3 miljoen per jaar beschikbaar voor het opstellen van een zogenaamde ‘integrale kerkenvisie’ voor het totale kerkenbestand binnen een gemeente.

"Kerken bepalen in belangrijke mate het aanzien van een dorp of wijk en hebben voor de inwoners een grote emotionele betekenis. Daar werd menigeen gedoopt, werd belijdenis gedaan, getrouwd en vandaar uit werd en wordt er begraven", zo schrijft de ChristenUnie. De partij is daarom benieuwd of het College van B&W op de hoogte is van het programma Nationale Kerkenaanpak en of ze mogelijkheden zien om dit nationale doel te vertalen naar het gemeentelijke niveau in Leeuwarden.

Discussieer mee