U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Concert van de Martens Cantorij in Huizum

De Martens Cantorij zal op vrijdag 16 februari optreden in de Dorpskerk te Huizum.  'Friday Afternoon' is de titel van het concert van deze Cantorij uit Scharnegoutum die onder leiding staat van Sjoerd van der Veen. De pianiste Mariëtte Hornsveld  zal ook haar medewerking verlenen.
De titel van het programma is ontleend aan een songbook met de gelijknamige titel van de Engelse componist Benjamin Britten. Het idee is om een gevarieerd, lichtvoetig en actief programma te verzorgen op een willekeurige vrijdag namiddag.

Het koor geeft o.a. literair/muzikale themaconcerten, uitvoeringen van diverse requiems,  maar ook lichtvoetiger repertoire staat op hun programma.
De variatie zit in de verscheidenheid van stijlen en genres, van ‘klassieke' koorstukken van de jonge 'youtube'componisten Eric Whitacre, Paul Mealor en Ola Gjeilo tot koorliederen uit de lichte muziek (van Elvis Costello, Enya, Harrie Bannink, the Turtels en de King’s Singers) tot arrangementen van volksliedjes van Feike van Tuinen en Sjoerd v.d.Veen.

Het 'actieve' aspect zit ‘m in de rol van het publiek. Het publiek wordt actief betrokken bij een aantal liederen: fragmenten meezingen en een vraag- en antwoord dialoog tussen koor en publiek.  Naast dit alles kan het publiek nog getuige zijn van een demonstratie van de zgn. Lax Vox methode. Nieuwsgierig naar dit alles?  U bent van harte welkom.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Martens Cantory, vrijdag 16 februari 2018 van 17.00 – 18.00 uur, dorpskerk te Huizum.

Discussieer mee