Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Condensloop met goodiebag tasjes en prijzengeld

Na een aantal jaren afwezigheid is er weer een Condensloop. Het grootste hardloopevenement dat AV Lionitas organiseert is dit jaar op zaterdag 1 april. Start en finish is vanaf de Merodestraat bij FrieslandCampina in Leeuwarden.

 

Vanaf de ‘Condens fabriek’ gaan de routes richting de wijk Camminghaburen en recreatiegebied de Groene Ster. De afstanden waarop lopers zich kunnen inschrijven: 1 km voor kids en RaceRunners, 2,8 km, 5 km, 10 km en een halve marathon (21,1 km).
De Condensloop gaat om 12 uur van start met de deelnemers die gebruikmaken van FrameRunners.  Een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Daarna volgen de lopers op de overige afstanden.

Herinnering en prijzen
Iedere deelnemer ontvangt een tas vol met producten van Friesland Campina. Bovendien is er voor alle deelnemers aan de kidsrun een medaille. Er zijn geldprijzen voor de snelste lopers op de halve marathon in verschillende leeftijdscategorieën bij de vrouwen en de mannen. Op de 10 km zijn er prijzen voor de top drie bij de mannen en de vrouwen. Voor de jongste deelnemers aan de Kidsrun -en voor de FrameRunners zijn er ereprijzen voor de eerste drie.

Klassieker
De Condensloop is een klassieker op de loopagenda. Vroeger stond de loop ook bekend als de Friese Vlagloop, Koopmans Meelloop en Blikkringloop. Het parcoursrecord op de halve marathon staat bij de heren op 1:04:59 (gelopen door de Belg Jean Weijts in 1992). Bij de vrouwen staat de snelste tijd op 1:15:44 neergezet door Mariska Kramer in 2012. Bij verbetering van het parcoursrecord op de halve marathon stelt FrieslandCampina een geldprijs beschikbaar van € 115,00.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via lopeninleeuwarden.nl. Dat kan tot op de dag van de Condensloop digitaal met online betaling. Er is geen na-inschrijving ter plaatse.

Discussieer mee