U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

'Coronaboete': 13 prenten erbij in het paasweekeinde

De politie heeft afgelopen paasweekeinde 13 ‘coronaboetes’, voor het niet naleven van de noodverordening, uitgeschreven. De boetes waren voor feestgangers en voor personen die geen gezin vormden en samen in een auto zaten. De overtreders waren allen meerderjarig, waardoor ze de ‘coronaboete’ van 390 euro kregen.

De eerste overtredingen waren in Grou. Agenten ontdekten zondag om 3.00 uur een kampvuur bij de spoorbrug aan de Burstumerdyk. Dit werd ontdekt na een melding over personen die op de brug zouden staan. Bij aankomst werden acht jongeren in de leeftijd van 18 tot 20 jaar aangetroffen. Zij hadden het vuur aangemaakt en hielden geen anderhalve meter afstand van elkaar. Alle acht kregen een proces-verbaal voor het negeren van de noodverordening.

Feestje in de Vrijheidswijk
Een samenkomst was er ook op maandagochtend, in een woning aan de Leendert Sinnemastraat in Leeuwarden. Hier kwam de politie om 0.45 uur ter plaatse na een melding over geluidsoverlast. In de woning vierden vijf personen een feestje. Het ging om twee vrouwen van 24 en 25 jaar en drie mannen van 24, 27 en 35 jaar, allen afkomstig uit Leeuwarden. Zij waren geen familie van elkaar en hielden geen anderhalve meter afstand. Daarom volgde ook hier het proces-verbaal van 390 euro.

Inzittenden op het Hoeksterpad
De laatste boetes in het paasweekeinde volgden vanochtend rond 6.00 uur op het Hoeksterpad. Hier zaten vier personen, die geen familie van elkaar waren, samen in één auto en niet op anderhalve meter afstand van elkaar. Het ging om drie Leeuwarders van 20, 22 en 24 jaar en om een 23-jarige man uit het Groningse Onnen. Zij kregen, net als de eerdere overtreders, de ‘coronaprent’.

Met de nieuwe overtredingen erbij zijn er inmiddels 41 ‘coronaboetes’ in de gemeente Leeuwarden uitgedeeld, waarvan zo'n 25 voor meerderjarigen. De boete voor meerderjarigen levert een strafblad op.

Discussieer mee