U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Coronavirus: 1 nieuw overlijdensgeval in Fryslân, 4 nieuwe besmettingen

In Fryslân is 1 nieuw overlijdensgeval door het coronavirus te betreuren en er zijn 4 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. De Leeuwarder cijfers zijn nog onduidelijk. Het positieve nieuws: 10 personen zijn uit het ziekenhuis ontslagen.

In onze provincie ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen om en nabij de drie per dag. Dit is in de gemeente Leeuwarden nul tot 1 per dag. Dat de besmettingscijfers vandaag wat hoger uitvallen, komt door de verruiming van het testbeleid, kondigde GGD al eerder aan. Er wordt meer getest, waardoor de cijfers ook hoger zijn. De overlijdensgevallen stabiliseren sinds begin mei, de ziekenhuisopnames nemen sinds midden april af.

GGD: cijfers blijven 'dagkoersen'
De cijfers blijven 'dagkoersen', zegt de gezondheidsdienst. Het zijn alleen de besmettingen die via een test zijn vastgesteld. Deze cijfers meldt de GGD. De meldplicht is er niet voor overlijdensgevallen door corona.

Friese coronateller op 583 besmettingen en 65 overlijdensgevallen
Met de laatste cijfers staat het totale aantal coronabesmettingen in Fryslân inmiddels op 583, het aantal overlijdensgevallen staat nu op 65. In de gemeente Leeuwarden zijn tot dusver 58 inwoners positief getest op het virus, 6 inwoners zijn aan corona overleden.

Discussieer mee