U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Coronavirus: 1158 positieve testen, twee sterfgevallen

Afgelopen week zijn 1158 mensen in Friesland positief getest op het coronavirus. Vorige week waren dat er 665.

Dat er fors meer besmettingen zijn, komt gedeeltelijk ook omdat er meer getest wordt. Deze week zijn 9368 testen afgenomen. Dat zijn 242 meer dan een week eerder. De wachttijd is aanzienlijk korter geworden. De meeste mensen zijn op dezelfde dag of een dag later getest.

In absolute aantallen zijn de meeste besmettingen van 9 oktober tot 16 oktober vastgesteld in de gemeenten Leeuwarden (303), Súdwest-Fryslân (182) Smallingerland (99), Heerenveen (83) en Waadhoeke (75). Procentueel is de stijging het grootst op Terschelling en in Harlingen en Ooststellingwerf.

Er raakten meer ouderen in de kwetsbare groep boven de zestig jaar besmet. Het aandeel jongeren tussen 18 en 30 jaar daalt licht, in studentenstad Leeuwarden van 31 procent naar 25 procent. De GGD Fryslân kreeg deze week melding van 2 besmette personen die zijn overleden tegen vorige week 1. Er waren 10 ziekenhuisopnames (vorige week 5).

Laatste cijfers
Met de laatste cijfers staat het aantal coronabesmettingen in Friesland op 3507 personen, het aantal overlijdensgevallen staat op 72 personen. In de gemeente Leeuwarden zijn 1010 geregistreerde besmettingen. Daarvan zijn 42 mensen in het ziekenhuis opgenomen/opgenomen geweest. In totaal zijn er 6 mensen uit de gemeente Leeuwarden overleden aan het virus.

Sinds 1 juni mag iedereen met klachten zich laten testen. Meer dan 73.000  Friezen hebben dat gedaan.

Discussieer mee