U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Coronavirus: 2 nieuwe besmettingen in Fryslân, geen nieuwe overlijdensgevallen

In Fryslân is sinds twee personen positief getest op het virus en er zijn geen nieuwe overlijdensgevallen bekend. Dit laat de GGD weten. Het goede nieuws: er zijn 10 personen uit het ziekenhuis ontslagen.

De besmettingen, overlijdensgevallen en ziekenhuisopnames in Fryslân stabiliseren de laatste dagen. Er kwamen tot dusver zes tot tien vastgestelde coronabesmettingen per dag bij, maar sinds afgelopen weekeinde ligt dit aantal rond de twee.

Ook bij de overlijdensgevallen is de laatste dagen een kleine kentering te zien. Dit aantal was tot dusver stabiel - rond de drie overledenen per dag - maar sinds afgelopen weekeinde ligt rond de één per dag, vandaag staat de teller op nul. Het aantal ziekenhuisopnames bleef de afgelopen week gelijk, vandaag nam dit aantal met 10 af.

GGD: cijfers zijn 'dagkoersen'
De GGD adviseert om niet te veel op de cijfers te focussen, omdat het 'dagkoersen' zijn. Daarbij gaat het enkel om besmettingen die zijn vastgesteld via een test en om overlijdensgevallen die gemeld zijn. Er is geen meldplicht, waardoor er een vertekend beeld ontstaat, aldus de GGD.

Met de laatste cijfers staat het totale aantal coronabesmettingen in Fryslân inmiddels op 512, het aantal overlijdensgevallen staat nu op 62. In de gemeente Leeuwarden zijn tot dusver 54 inwoners positief getest op het virus, 6 inwoners zijn aan corona overleden.

Discussieer mee