U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Update: 26 nieuwe coronabesmettingen in Fryslân, 2 nieuwe overlijdensgevallen

In Fryslân zijn 26 nieuwe coronabesmettingen via een test vastgesteld en er zijn 2 nieuwe overlijdensgevallen bekend. Dat laat de GGD weten. Het goede nieuws: één persoon is sinds donderdag uit het ziekenhuis ontslagen.

Het aantal nieuwe coronagevallen in Fryslân neemt de laatste paar dagen toe. Er kwamen woensdag 25 nieuwe patiënten bij, donderdag volgden er 28 en vandaag 26. Daarvoor waren er ‘slechts’ een paar besmettingen per dag.

Het aantal overlijdensgevallen loopt langzaam op: vorige week maandag waren het er nog 2, een dag later 11 en afgelopen maandag stond de teller op 21. Hier staat tegenover dat er ook meerdere mensen uit het ziekenhuis worden ontslagen.

Toename komt door tests op alle zorgprofessionals
De toename van het aantal coronabesmettingen heeft een reden: alle zorgprofessionals worden nu getest, waardoor de cijfers plots hoger uitvallen. Van een groei van het virus is in Fryslân geen sprake, benadrukt de GGD. “Het aantal besmettingen is niet gestegen, we testen meer en gericht. Als je meer mensen test, komen er meer resultaten naar boven.” Deze testen vinden plaats in een witte tent aan de Jelsumerstraat in Leeuwarden.

Nu 301 besmettingen in Fryslân, 27 overlijdensgevallen
Met de nieuwe cijfers staat het aantal coronabesmettingen in Fryslân inmiddels op 301. Het aantal overlijdensgevallen staat nu op 27. In de gemeente Leeuwarden zijn tot dusver 23 coronabesmettingen bekend, waarvan één patiënt, een tachtiger, in maart aan het virus overleed.

De GGD zoekt nu - al dan niet samen met de ziekenhuizen - uit met wie de 26 nieuwe patiënten in aanraking zijn geweest. Dit is het zogenoemde 'bron- en contactonderzoek'.

Discussieer mee