U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Coronavirus: 28 nieuwe besmettingen in Fryslân, geen nieuwe overlijdensgevallen

In Fryslân zijn 28 nieuwe coronabesmettingen via een test vastgesteld. Dat laat de GGD weten. Het positieve nieuws: negen personen zijn uit het ziekenhuis ontslagen en er zijn geen nieuwe overlijdensgevallen bekend.

Het aantal nieuwe coronagevallen in Fryslân (die de GGD voorlopig niet meer uitsplitst naar gemeenten, red.) neemt de laatste twee dagen toe. Er kwamen woensdag 25 nieuwe patiënten bij, vandaag volgden er 28. Daarvoor waren er ‘slechts’ een paar besmettingen per dag.

De reden: alle zorgprofessionals worden nu getest, waardoor de cijfers plots hoger uitvallen. Van een groei van het virus in Fryslân is dan ook geen sprake, zegt de GGD. “Het aantal besmettingen is niet gestegen, we testen meer en gericht. Als je meer mensen test, komen er meer resultaten naar boven.” Deze testen gebeuren aan de Jelsumerstraat in Leeuwarden waar vorige week een grote witte tent verrees.

Nu 275 besmettingen in Fryslân, 25 overlijdensgevallen
Door de nieuwe cijfers staat de teller van het aantal coronabesmettingen in Fryslân inmiddels op 275. Hiervan zijn 25 patiënten overleden, een aantal dat na dinsdag ongewijzigd is gebleven. In de gemeente Leeuwarden zijn tot dusver 23 coronabesmettingen bekend, waarvan één patiënt, een tachtiger, in maart aan het virus overleed.

Bron- en contactonderzoek volgt nu
De gezondheidsdienst zoekt nu uit met wie de 28 nieuwe patiënten in aanraking zijn geweest. Dit is het zogenoemde 'bron- en contactonderzoek'.

Discussieer mee