U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Craig Osaikhwuwuomwan speelt ook komend seizoen bij Aris

Craig Osaikhwuwuomwan blijft Aris Leeuwarden trouw. De 29-jarige publiekslieveling, bekend om zijn dunks, heeft zijn handtekening gezet onder een verlenging van een jaar. Daarmee wordt de wens van coach Ferried Naciri vervuld. Vijf van de Nederlandse spelers die afgelopen seizoen bij de Friese eredivisionist speelden acteren ook volgend seizoen in het Kalverdome.

 

De 2.11 meter lange forward/center is inmiddels al een zeer bekende en door de fans geliefde speler bij Aris. Hij kwam ook in de seizoenen 2012-2013, 2016-2017, 2018-2019 en 2019-2020 voor de club in actie. Eerder tekenden Sjoerd Koopmans, Björn de Vries, Reinder Brandsma en Tim Hoeve voor nog een jaar bij. Torben Tönjann had nog een doorlopend contract.

Hoofdcoach Ferried Naciri is blij dat Craig O. ook het komende seizoen aan Aris blijft verbonden: “Een van de redenen van ons succes in 2020 was de terugkeer van Craig in onze line up na een lange blessure. Ik ben daarom ook verheugd dat Craig komend seizoen opnieuw voor Aris uitkomt en dat we ons werk van afgelopen seizoen ook met hem kunnen doorzetten.”

Eerder bleven al vijf andere spelers de club trouw en met Chad Frazier werd er een ervaren point guard aangetrokken. De selectie telt tot nu toe zeven spelers. De club verwacht op korte termijn de selectie rond te maken.

De onderhandelingen met de 22-jariige Tijme van Dijk verlopen moeizaam. De razendsnelle Groninger gaat binnenkort een beslissing nemen zijn contract al of niet te verlengen of te kiezen voor zijn maatschappelijke carrière.

De toelatingseisen voor nieuwe clubs die nog willen toetreden tot de DBL League zijn wegens de gederfde sponsorinkomsten binnen de sport verlaagd. Tot 1 september kunnen belanghebbenden zich nog aanmelden. In Den Haag en Almere wordt daar intussen hard aan gewerkt. De competitiestart staat gepland vanaf 3 oktober.

Discussieer mee