U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Crowdfunding aangepaste rolstoelbus Suze de Jong

De afgelopen week is er voor de bijna 7-jarige Suze de Jong uit Grou een crowdfunding opgestart voor een aangepaste rolstoelbus. Deze kost minimaal € 40.000,- Suze is geboren met cerebrale parese en zal daardoor haar hele leven afhankelijk zijn van een rolstoel. Speciaal hiervoor is een facebook pagina aangemaakt: www.facebook.com/thisisSuze .

Naast de zoektocht naar een aangepaste woning, zal er op korte termijn een aangepaste rolstoelbus moeten komen. Suze wordt te groot voor een autostoeltje en te zwaar om te tillen. Deze voorzieningen worden door de overheid of de zorgverzekering niet gefinancierd.

De crowdfunding is gestart door haar tante, Anne de Jong, woonachtig op Kreta, en heeft inmiddels € 7000,- opgebracht. Daarnaast zijn er verschillende stichtingen, verenigingen en bedrijven aangeschreven om een bijdrage te geven. Een aantal bedrijven in Grou heeft de crowdfunding inmiddels gedeeld via de eigen facebook pagina en bedragen gedoneerd.

Suze’s familie is blij verrast door zoveel gulle gevers, er komt geld binnen vanuit de hele wereld. Maar er moet nog een groot bedrag bijeen worden gebracht. Een ieder die wil doneren, kan dit doen via: https://paypal.me/pools/c/8fhymdpdXWu of: NL50RABO 0342 0151 41 ten name van S.L. de Jong.

Discussieer mee