Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

'Cultheld in wording' Uldrikis neemt het op tegen Oranje: "Als hij scoort, staat hij ernaast"

Cambuurspits Roberts Uldrikis staat vrijdagavond tegenover het Nederlands elftal. Maar de Letse international moet het niet in zijn hoofd halen om de winnende te maken, zegt trainer Henk de Jong.

Met zijn 1.98 meter en schoenmaat 48 is Uldrikis een opvallende verschijning. Zeker omdat hij dagelijks naar de club wandelt. "Blijkt dus dat hij geen rijbewijs heeft en iedere dag naar de club komt lopen. Toch al gauw zo'n drie kilometer. Heel apart", zegt De Jong tegen de NOS.

Uldrikis heeft dan ook alles in zich om cultheld te worden, denkt de trainer. "Hij is helemaal gek van het publiek. En ook van de club. Hij voelt zich echt thuis hier."

Beerenburg
De Let moet wel 'echt fit' worden, vindt De Jong, daarom had hij geen bezwaar tegen de interlandperiode. Maar, tegen Nederland moet hij zich wat gedeisd houden, grapt de trainer.

"Als hij scoort dan krijgt hij een fles Beerenburg van mij. Althans zijn vader, want zelf drinkt hij niet! En als hij de winnende maakt? Dan ook, maar ik ben natuurlijk voor Nederland, dus dan staat hij er wel naast de komende vier wedstrijden."

 

Lees ook:

Grote voeten helpen debutant Uldrikis aan doelpunt: "Het was 50-50"

Discussieer mee