U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

D-Day voor Cambuur, LEO Middelsé doet er verslag over

De KNVB beslist vandaag wat er gebeurt met voetbalseizoen 2019-2020. Nadat de regering bekend maakte dat uitspelen geen optie is, zullen de heren in Zeist moeten gaan beslissen wat te doen met onder meer promotie en degradatie. LEO Middelsé houdt je vandaag op de hoogte of Cambuur wordt beloond voor dit seizoen of volgend jaar opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie speelt.

LEO Middelsé besteedt vandaag vanaf 17.00 uur uitgebreid aandacht aan de ontwikkelingen in het Cambuurstadion. Dat gebeurt op deze website, op social media, radio en YouTube. Verslaggevers Yannick Masson Jelmer Wijnstra melden het nieuws en de reacties.

En vanavond, vanaf 20.00 uur, is er een livepodcast op LEO Middelsé FM met interviews, reacties en meningen. Presentatoren zijn - net als de vorige keer - Hedser Kok, Yannick Masson en Jelmer Wijnstra. De podcast is te volgen via de radiostream op deze website, met livebeeld op YouTube en via 105.3 en 106.1 FM.

De scenario's voor Cambuur op een rij 
Voor Cambuur zijn er vandaag meerdere scenario's mogelijk. Als de KNVB er voor kiest om de huidige stand als eindstand te beschouwen, dan promoveren Cambuur en De Graafschap en degraderen RKC en ADO. Een alternatief zou kunnen zijn om geen degradanten aan te wijzen. Dan zou de Eredivisie volgend jaar met 20 clubs zijn. In beide gevallen feest in Leeuwarden.

Als de KNVB beslist om het huidige seizoen als niet-gespeeld te beschouwen - en volgend jaar met dezelfde clubs opnieuw te spelen - dan blijft Cambuur spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Ook kan het nog zo zijn dat de KNVB geen beslissing kan of durft te nemen en een speciale commissie aanstelt om een voorstel te doen. Dan blijft Cambuur in de wachtkamer.

Benadeelde clubs vechten besluit aan
Welk besluit de KNVB ook neemt vandaag: het ligt in de lijn de verwachting dat eventueel benadeelde clubs het besluit zullen gaan aanvechten bij de rechter. Helemaal 100 procent zeker zal Cambuur vanavond dan ook niet zijn. Eén zekerheid is er wel: van een groot feest kan geen sprake zijn. Door corona is een volksfeest niet toegestaan. Dus ook bij een positief bericht uit Zeist: blijf thuis. Ga in de tuin of op het balkon staan en zing - al dan niet samen met je huisgenoten - uit volle borst het Woanskip.

Discussieer mee