U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Dag van de Leeuwarder Archeologie

Na succesvolle eerdere edities staat ook deze laatste zondag van oktober (de 27e)  het HCL en omgeving in het teken van de archeologie. Dit keer is gekozen voor het thema ‘Vikingen’ ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Wij Vikingen’ in het Fries Museum. Living history speelt wederom een belangrijke rol met een groot Vikingkampement, paarden en een replica van een vikingschip. 

Er zijn stadswandelingen met gids langs sporen van de middeleeuwen. Leden van de werkgroep archeologie van Aed Levwerd geven rondleidingen in het Archeologisch Steunpunt en tonen vondsten die ze hebben gedaan in de Leeuwarder bodem. Bezoekers kunnen eigen vondsten meebrengen en die laten beoordelen door deskundigen. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Ze mogen munten slaan, amuletten maken en schilden verven. 

De Oldehove is deze zondag voor het laatst dit seizoen te bezoeken (voor 1 Euro).De Dag van de Leeuwarder Archeologie is onderdeel van het Weekend van de  Leeuwarder Geschiedenis en wordt mede georganiseerd ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis.

Datum: 27 oktober, Start: 13.30 uur, einde: 17.00 uur. Plaats: Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) e.o. (Groeneweg 1). Toegang: gratis. Organisatie: HCL, Aed Levwerd en de afdeling archeologie van de gemeente Leeuwarden.

Discussieer mee