U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Dames en heren TC Nijlân nestelen zich aan kop

Zowel de dames, als ook de heren van TC ’t Nijlân nestelden zich in de race voor het kampioenschap aan kop van de competitie. De heren wonnen met 6-0 en de dames met 6-1.

 

Het publiek zat zondag niet echt op het puntje van de stoel bij de thuiswedstrijd van zowel de dames- en de heren tennissers van TC ‘t Nijlân. Beide teams waren oppermachtig in de race naar het kampioenschap.
Dames eredivisie
De dames, uitkomend in de eredivisie, stuurden op de nieuwe gravelbanen de tegenstandsters uit Breda met een 5-1 nederlaag terug naar Brabant. Na de 4-2 winst van afgelopen week uit bij Zee en Duin, nestelden de dames zich aan kop van de nationale eredivisie. De dames hebben nu twee punten voorsprong op de nummer twee De Munnik uit Leiderdorp. Sarah Jellema, Rowena van der Ploeg en Astrid Carton wisten probleemloos hun partij te winnen. Alleen Ariel van der Meer moest de eer aan haar tegenstandster laten. Floor Snoeijing en Rowena van der Ploeg gunden hun tegenstandsters in de DD slechts een game. Ariel van der Meer wist met Astrid Carton in de DD pas na supertiebreak het vijfde punt binnen te slepen.

Heren landelijk eerste klasse 
De heren gaan dit seizoen voor niets meer of minder dan voor promotie naar de landelijke hoofdklasse. Op de nieuwe gravel banen aan de Van Loonstraat had het zondagmiddag geen kind aan tegenstander Hoogerheide uit Hilversum. Stefan Bodde (foto), Rutger Balk op twee, Elroy Middendorp op drie en Joost Willekes op vier denderden met slechts acht games in de singels tegen over hun tegenstanders heen.
Bodde en Boas Deden wonnen daarna afgetekend de HD met 6-2 en 6-2. Het ‘nieuwe’ HD Middendorp/Frank Zeer had met 6-0 6-1 weinig medelijden met hun tegenstanders. Met een 12-0 score in de eerste twee competitie ronden lijkt het kampioenschap dan ook ‘een ‘zekerheid’. Volgens speler Stefan Bodde “kunnen ZLTB (Zwolle) en DLTC (Drachten) het team alleen nog bedreigen”.
Paasmaandag spelen de heren een uitwedstrijd tegen Manger Cats in Driebergen-Rijsenburg.

Stefan Bodde gaat Sander Arends begeleiden
Fysiotherapeut Stefan Bodde gaat naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut en de tennis competitie bij TC ’t Nijlân, ook Leeuwarder proftennisser Sander Arends intensiever begeleiden op diens pad richting ATP-top 50.

Discussieer mee