U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Dames Orca ongeslagen koploper, heren verliezen

De ongeslagen dames van Orca namen het zaterdag op tegen het eveneens nog ongeslagen Esta D2 uit Emmen. Voor volle tribunes wonnen de Leeuwarders met 13-2.

Door omstandigheden konden een aantal speelsters niet aanwezig zijn en werd er een beroep gedaan op een paar oudgedienden. Met slechts een doelpunt tegen in het eerste kwart (5-1), werd de basis gelegd voor een ruime zege. Met een gesloten verdediging denderde de Orca trein door. Ook Puck Kamstra, na ruim twee jaar afwezigheid, werd van stal gehaald. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 13-2.

Scores Orca: Freya Holwerda 4, Esmee Verhoef 4, Jaike Gruppen 2, Adriana Hoeksema 1, Puck Kamstra 1, Nienke Postma 1.
Volgende weekend spelen de dames een uitwedstrijd in Assen tegen Aqua’68.

Waterpolo heren Orca verliezen topper tegen de Robben

Afgelopen zaterdag speelde de Leeuwarder heren formatie van zv Orca thuis tegen de Robben uit Hilversum. De nummer 3 Orca tegen de nummer 1 van de competitie.

In de 1e periode werd snel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Drie seconden voor het einde van de 1e periode wist de Robben de de leiding te nemen: 2-3.
De 2e periode werd een kopie van de 1e. Halverwege stond er een 5-6 score op het bord.
In de 3e periode maakte de Robben het verschil en liep uit naar 7-10.. Orca wist het laatste kwart als enige te scoren maar kon het opgelopen verschil niet meer goed maken. Uitslag 8-10. Scores Orca: Jeroen Wouters 4x, Duncan Jongbloed en Brian den Edel 2x.

Discussieer mee