U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Dames Orca voor beker uitgeschakeld, heren winnen

Met drie moeder/dochter combinaties in het water werd Orca met 10-6 uitgeschakeld voor de beker. Tegenstander in Stiens was Middelsé-Skelp dat in de competitie een klasse hoger speelt.

De wedstrijd startte voor de Leeuwarders nog voortvarend. Ilse Terpstra scoorde al binnen 30 seconden. De strijd ging lange tijd gelijk op met belangrijke goals van Jaike Gruppen en de jarige Nienke Postma. Aan het einde van de derde periode was de stand met 6-6 volledig in evenwicht.
In de vierde en laatste periode sloeg de vermoeidheid toe en verdween de scherpte. Bovendien werden er nog vier penalty’s gemist en een aantal goede mogelijkheden voor het doel. De overwinning van Middelsé was verdiend maar viel enigszins geflatteerd uit.
Scores Orca: Jaike Gruppen 4, Ilse Terpstra 1, Nienke Postma 1.

Heren Orca winnen van de Mors

Afgelopen zaterdag speelden de heren thuis tegen de Mors uit Rijssen. Jarenlang een geduchte tegenstander die met 15-11 werd verslagen.
Waar de Leeuwarders uitstekend spel lieten zien, faalden in de laatste fase. Orca leidde na de eerste periode wel verdiend met 2-3.
In de 2e periode bleek het niet verzilveren van kansen bijna dodelijk voor de Leeuwarder formatie. Halverwege keken de Leeuwarders dan ook tegen een 3-5 achterstand aan. Met nog een seconde op de klok wist Orca de stand gelijk te trekken.
In de 2e helft van de wedstrijd werd er door Orca de puntjes op de i gezet en ging met een 12-7 voorsprong de laatste periode in.
Deze voorsprong werd niet meer prijs gegeven en Orca behield zijn ongeslagen status in de competitie.
Scores Orca: Daniel Swart en Jeroen Wouters 3x, Brian den Edel, Duncan Jongbloed, Frank Pol en Chiem Jongema 2x, Oliver Galijas en Niek Wassenaar ieder 1.

Discussieer mee