U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Dankzij LF2018 acht keer zo veel bezoekers in Dorpskerk Huizum

De Dorpskerk Huizum kijkt met volle tevredenheid terug op de afgelopen zomer. Normaliter wordt de Dorpskerk dan door enige honderden mensen tijdens Tsjerkepaad bezocht.

Dit jaar was de kerk over een langere periode op zaterdag te bezichtigen (nl. al vanaf begin mei in plaats van de start in juli) en waren er tijdens Tsjerkepaad ook diverse optredens (o.a. door de dichter Rienk Kruiderink en rondleidingen op de begraafplaats).

Naast de reguliere programmering heeft de Dorpskerk Huizum veel extra evenementen georganiseerd in het kader van LF2018. Dat startte met de aanloop naar 2018 met de Mata Hari Herdenking in de tjokvolle kerk en kreeg een vervolg met twee bijzondere exposities (Aukje Boonstra en Slauerhoff), de theatervoorstellingen (alle uitverkocht) en twee lezingen over Slauerhoff, met daarnaast een zeer goed bezocht openluchtconcert op 9 juni waarin naast musici ook 'Escher' en 'Slauerhoff' optraden. Ook mocht het oudste kerkje van Leeuwarden veel toeristische bezoekers zoals deelnemers aan de NS-wandeltocht door Leeuwarden verwelkomen. Bij elkaar waren dat ruim 3000 extra bezoekers in 2018.

Dankzij de ‘boost’ die LF2018 gaf is het aantal bezoekers aan de Dorpskerk dus verachtvoudigd.

Discussieer mee