U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Leeuwarder kerk lanceert regenboogvlag voor hoop in coronatijd

PKN-kerk De Fontein in Leeuwarden heeft deze week een regenboogvlag op de markt gebracht. De vlag is bedoeld om hoop te houden in coronatijd. "Het is een bemoediging voor hen die er langslopen en -rijden", aldus dominee Alfons van Vliet. 

"Geef nooit op! Er is altijd hoop!". Die tekst staat op de regenboogvlag die inmiddels aan allerlei gevels in en om Leeuwarden wappert. Dat gebeurde, nadat er over het doek werd gepubliceerd in het Friesch Dagblad. Het idee voor de vlag voor hoop ontstond bij de predikant en de familie Dekker. De Dekkers zijn gemeentelid van De Fontein, hebben een drukkerij en zijn bekend van het zogenoemde 'Dekkerfonds', om goede doelen van te bekostigen.

"We kwamen samen op het idee, omdat we ons realiseerden dat hoop mensen op de been houdt", zegt Van Vliet. "Al snel kwam de regenboog opzetten, het symbool voor hoop. Het sluit aan bij de evangelisatie-actie 'Er is hoop', uit de jaren '80. We moesten er iets mee doen."

Vlag is voor iedereen
De familie Dekker drukte de vlag voor kostprijs, zij rekent er nu zeven euro verzendkosten bij en 2,50 euro dat naar de Voedselbank gaat. "Iedereen kan de vlag kopen en dat is dan ook al door veel mensen gebeurd. De vlag hangt inmiddels uit bij zowel gemeenteleden als bij vele anderen. Je kunt het doek uithangen zolang als je dat wilt."

Van Vliet hangt zijn regenboogvlag vandaag nog uit aan de gevel van De Fontein. Wie het doek wil bestellen, kan het hier bestellen.

Discussieer mee