U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

"De Joodse Bruiloft" verplaatst naar volgend jaar

De voorstellingen van De Joodse Bruiloft die stonden gepland in april en mei, gaan vanwege de coronacrisis niet door. Het is de bedoeling om het theaterstuk dat wordt opgevoerd in de Joodse wijk van Leeuwarden, te verplaatsen naar dezelfde periode volgend jaar.

‘Het is confronterend en pijnlijk in deze moeilijke tijd. Maar wij kijken ernaar uit om iedereen in 2021 in goede gezondheid terug te zien’, aldus regisseur Silvia Andringa.

De Joodse Bruiloft is gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist en schrijver Auke Zeldenrust. In het boek staat het levensverhaal centraal van het Joodse echtpaar Barend Boers en Mimi Dwinger dat in 1939 in de Leeuwarder synagoge trouwde. Het locatietheater in de Joodse wijk van Leeuwarden ging in januari in première en kreeg lovende reacties.
De Joodse Bruiloft zou in april en mei nog zestien keer worden gespeeld in een uitverkocht Zalen Schaaf. Maar dat kan nu niet doorgaan. Bijna niet te bevatten wat er nu gebeurt, zegt regisseur Silvia Andringa. ‘Onze levendige cultuursector is in één klap tot stilstand gekomen. Als een frontale botsing. Voor de spelers, technici, vormgevers, productiemensen en iedereen die betrokken is bij De Joodse Bruiloft en De Jonge Republiek is er op dit moment vrijwel geen werk meer en dus is het even uit met de mooie plannen. Dat is confronterend en pijnlijk. En het is ook hartverwarmend om te zien hoe iedereen elkaar steunt in deze moeilijke tijd’.

Discussieer mee