U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

'De Stormruiter' uitverkocht

Zeven maanden voor de première van het muziek- en theaterspektakel 'De Stormruiter' in het WTC Expo in Leeuwarden zijn alle beschikbare 100.000 kaarten al verkocht. De kaarten voor de zeven extra voorstellingen die gisteren in de aanbieding gingen, vlogen in een paar uur tijd weg. De Stormruiter is een van de grootste producties die onder de paraplu van Leeuwarden-Fryslân 2018 (Culturele Hoofdstad van Europa) worden georganiseerd.

De Stichting Faderpaard, initiatiefnemer van De Stormruiter in samenwerking met het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek, besloot zeven extra voorstellingen toe te voegen, nadat de kaarten voor de vijftien aanvankelijk geprogrammeerde voorstellingen snel uitverkocht raakten. Regisseur Jos Thie: ''Meer voorstellingen komen er niet. Om de hoge kwaliteit van de voorstelling te kunnen garanderen, is dit het maximaal haalbare aantal voorstellingen.”

De Stormruiter is een epische vertelling over de eeuwige strijd van de mens tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. Het script is gebaseerd op de negentiende eeuwse novelle ‘Der Schimmelreiter’ van Theodor Storm, een klassieker uit de Duitse literatuur. De Stormruiter vertelt het dramatische levensverhaal van de eigenzinnige dijkgraaf Hauke Haien, die maar één doel voor ogen heeft: een dijk bouwen die de eeuwen trotseert.

De komende maanden zullen ongetwijfeld nog kaarten vrijkomen uit reserveringen of van kopers die hun bestelling annuleren. Op de site www.destormruiter.nl wordt over de eventueel vrijkomende kaarten gecommuniceerd.

Discussieer mee