U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

De Westerkerk deze zomer open voor avonturiers

Peuters, kleuters en hun ouders kunnen deze zomer terecht in de Westerkerk in Leeuwarden. In de kerk zijn meerdere theatervoorstellingen, kinderfilms en verhalen te zien. Na een voorstelling worden er pannenkoeken geserveerd.

Zondag 5 juli trapt de Westerkerk de kinderzomer af met muziektheatervoorstelling Gonnie en Gijsje samen op pad (2+) van theatermaker Kira Kool. Het stuk is gebaseerd op de bekende prentenboeken van Olivier Dunrea (1953) en gaat over een gansje dat op ontdekkingstocht gaat voorbij de hooiberg waar ze is opgegroeid. Later in de zomer kunnen kleuters de wereld van Alice in Wonderland (4+) leren kennen in de poëtische en fantasierijke voorstelling van Mariska Simon.

Verhalen en films
Op 19 juli komt theaterartiest en mimespeler Hakim Traïdia (bekend van Sesamstraat) naar de Westerkerk met zijn interactieve show Hakim op z’n best (4+). Het recept: hele grappige verhalen, over van alles en met van alles. Op zondag 30 augustus vertelt kinderboekenschrijfster en muzikant Jamila Faber uit Leeuwarden verhalen aan kinderen vanaf zes jaar. Op drie andere zondagen in de zomer worden er in de grote zaal kinderfilms vertoond, inclusief de noodzakelijke popcorn en limonade voor de jonge filmliefhebber.

Alle informatie over de voorstellingen en speeldata zijn te vinden op de website van de Westerkerk.

 

Foto: Willem Schalekamp

Discussieer mee