U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

De Zilveren bal krijgt theatervoorstelling over historie kortebaanschaatsen

De hypermoderne schaatsshow De Zilveren Bal gaat terug naar het verleden met de theatervoorstelling: “Kortebaanschaatsen: van vroeger naar nu".

Speciaal in het kader van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa neemt ’s werelds snelste schaatsshow haar bezoekers op woensdag 21 maart 2018 mee in een tijdreis door de historie van het kortebaanschaatsen. De prachtige geschiedenis van het sprinten in een theatraal jasje. Voor even terug naar een eeuwenoude Friese traditie.

Vroeger “Aan het einde van de 18e eeuw werden de eerste wedstrijden op de schaats verreden in Friesland, zoals wij tegenwoordig het kortebaanschaatsen kennen.”, aldus toernooidirecteur Jan Ykema. De theatervoorstelling over de historie van het kortebaanschaatsen neemt de bezoekers van De Zilveren Bal mee terug in de tijd. De acteurs zullen het historische verhaal vertellen en worden ondersteunt door beelden, geluiden en uitgebeeld theater. De voorstelling wordt geregisseerd door Madelene van Beuzekom in samenwerking met de organisatie van De Zilveren Bal. Van Beuzekom regisseerde al eerder ‘De tocht van morgen’, die in december 2016 te zien was in de Elfstedenhal.

De historie van het kortebaanschaatsen opnieuw beleven? Kom dan op 21 maart 2018 naar De Zilveren Bal in de Elfstedenhal in Leeuwarden! Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dezilverenbal.nl en de kassa van de Elfstedenhal.

Discussieer mee