Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Deelnemers Onbeperkte Elfstedentocht bereiken finish: "Het was een uitdaging"

Bijna alle deelnemers van de Onbeperkte Elfstedentocht hebben zondag de finish in Leeuwarden gehaald. Zo'n 125 mensen met een beperking of aandoening deden in vijf dagen tijd de elf steden aan.

Dat deden ze bijvoorbeeld op een tandem, in een rolstoel of met een scootmobiel.

Inge Jansens kwam als eerste over de finish. "Ik ben blij dat we het hebben gehaald, het was aardig pittig. Vanmorgen was het echt flink koud en het regende flink." Ze zit in een rolstoel en heeft een bindweefselziekte. Ze vond het een mooie tocht. "Het was een uitdaging, grenzen verleggen."

Lex Bak kwam met Jansens over de finish. Hij vond de laatste dag ook de zwaarste door de wind en de regen en reed de tocht op een driewielsportfiets. "Ik heb een kwaadaardige tumor in mijn ruggenmerg en daar ben ik aan geopereerd en daardoor heb ik een incomplete dwarslaesie."

"Het heet de Onbeperkte Elfstedentocht. Je ziet heel erg dat de mensen niet een beperking hebben, iedereen heeft een verhaal, allemaal anders. Iedereen maakt er gewoon het allerbeste van en probeert het maximale eruit te halen. Dat is bijzonder aan dit evenement."

Het evenement is georganiseerd door Stichting Leef die is opgericht door Sandy Krijnen. Ze heeft zelf MS en zag dat mensen met een beperking vaak aan de zijlijn staan. Dit was de derde editie.

Discussieer mee