Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Dennis Haar: "De mensen hier zijn verwend door deze spelers"

Terwijl de fluitconcerten in de tweede helft van de tribune kwamen, overheerst bij de spelersgroep van Cambuur vooral blijdschap na de 1-1 tegen Willem II. De Leeuwarders zijn officieel veilig.

Cambuur wacht al sinds 26 februari op een overwinning. Van handhaving in de eredivisie was daardoor formeel nog steeds geen sprake. Na drie gelijkspellen op rij zijn de Leeuwarders nu wel zeker van nog een seizoen voetbal op het hoogste niveau.

Dan is de blijdschap ook terecht, vindt interim-trainer Dennis Haar. "Het is een prestatie waar je blij om mag zijn. Je staat twee jaar lang bovenaan in de eerste divisie, dan promoveer je en pak je 36 punten. Ze kunnen ons nu niet meer inhalen. Dan is er ruimte voor blijdschap."

Hij begrijpt de teleurstelling van sommige supporters ook, die na de eerste seizoenshelft hoge verwachtingen hadden. "Natuurlijk was het spel niet goed en voldoet het niet aan die verwachtingen. Maar ik vind dat je verder moet kijken dan één wedstrijd. We staan gedeeld tiende, daar mag de club trots op zijn."

Haar denkt dat de supporters dat eigenlijk ook wel zijn. "De mensen hier zijn enorm verwend door deze jongens. En ja, soms voldoen we niet aan de verwachtingen. Dat laat het publiek dan blijken. Maar ik denk dat de mensen ook wel heel trots zijn, als ze naar het hele seizoen kijken. En ze kunnen volgend jaar weer genieten van eredivisievoetbal."

Tegen Willem II kwam Cambuur in de eerste helft op voorsprong, maar na de rust had de ploeg van Haar het een stuk lastiger. "We kregen er te weinig druk op en daarom werden we naar achteren gedrukt. We hadden de afvallende bal meestal niet. En de momenten dat we de bal hadden, gaven we 'm te snel weg."

Discussieer mee