U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Dennis Lier volgt Henri Koek bij Orca’s Regionaal Talentteam op

Met ingang van het komende seizoen zal Dennis Lier de functie van Henri Koek overnemen binnen het Orca’s Regionaal Talentteam. Koek, die de geestelijke vader is van het succesvolle talentontwikkelingsprogramma van Orca verruilt zowel zijn werkzaamheden bij Orca als zijn docentschap bij Comenius voor een fulltime functie bij de KNZB.

 

Bij de KNZB wordt Koek verantwoordelijk voor het Opleidingscentrum (OC), voorheen RTC, in Drachten. Daarnaast zal Koek de functie van bondscoach bekleden voor de nationale juniorenselectie en gaat deel uit maken van het managementoverleg topsport en talentontwikkeling.

Dennis Lier, die dit jaar in augustus 40 wordt, coacht al 17 jaar waarbij de laatste 3 jaar binnen het bedrijf “Lier training- werving en headhunting”. Is afkomstig uit Leeuwarden en was zelf een verdienstelijk wedstrijdzwemmer bij Orca in de jaren ’90. Vanuit die hoedanigheid kent hij de sport en de verenigingscultuur binnen Orca.

Lier zal in elk geval de taken van Koek overnemen over het talentteam. Over het overnemen van het hoofdtrainerschap van Orca, wat Koek afgelopen jaar ook voor zijn rekening had genomen, is Lier nog met Orca in gesprek.

Discussieer mee