U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Derde Leeuwarder 'coronaspuger' staat morgen voor de rechter

De derde Leeuwarder 'coronaspuger' staat morgen voor de rechter. Dat meldt de politie. Het gaat om een 23-jarige man uit Leeuwarden die een agent dinsdagmiddag vol in het gezicht spuugde en in de vinger beet.

Dergelijke bijt- en spuugincidenten vallen door het coronavirus onder (poging tot) zware mishandeling. De rechtbank houdt er speciale snelrechtzittingen voor. Na een 21-jarige en een 46-jarige Leeuwarder mag nu de 23-jarige bewoner van de stad zich voor de rechter verantwoorden. De twintiger bleek na onderzoek - tot opluchting van de dienstdoende agent, zegt de politie - geen corona onder de leden te hebben. Hij wordt nu verdacht van zware mishandeling en van belediging.

Schelden en spugen
De Leeuwarder werd dinsdagmiddag aangehouden in zijn woning aan de Wijbrand de Geeststraat. Agenten kwamen naar het huis vanwege een bedreiging. Daar maakte de twintiger melding van. De man stond buiten en wilde van bemiddeling niets weten. Daarop wilden de agenten terug naar het bureau, toen de Leeuwarder plots boos werd. Hij schold de dienders uit, spuugde één van hen in het gezicht en ging zijn woning in.

Beet in vinger van agent
Agenten betraden, na een machtiging van de Hulpofficier van Justitie, het huis. Ze hielden de Leeuwarder met veel verzet van zijn kant aan. Zo beet de man één van de dienders in de vinger. De agenten moesten geweld en pepperspray gebruiken om de Leeuwarder tot bedaren te krijgen. Zij plaatsten ook een zogenoemd 'spuugmasker'.

De man is meegenomen naar het bureau, de agent die gebeten werd, deed aangifte van mishandeling.

Discussieer mee