Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Derde seizoenzege Bergsma Drent en Kootstra

In Sint Jacob sloeg trio Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra zich voor de derde keer dit seizoen in de kransen. In een onderhoudende finale werd partuur Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar met 5-4 6-0 verslagen. Bij de dames won trio Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia.

 

Na een matige aanloop richting halve finale en finale, was het publiek in Sint Jacob nog niet bepaald verwend. Drie van de vier partijen in de eerste omloop eindigeden op vijf eersten tegen een. Alleen de latere derde prijswinnaars (Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra) moesten er even aan trekken (5-4 6-2) tegen Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer.
De spanning en het venijn zat deze zondag op de vrije formatie wedstrijd in Sint Jacob aan het eind van de dag in de halve finale en in de finale.

Halve finale spannend na foutenfestival
De halve finale tussen de parturen van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar tegen Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra was de enige partij van de dag die na vijf eersten gelijk een winnaar kende. Een partij ook die op de cruciale standen gekenmerkt werd door fouten aan de opslag.
Op 1-0 6-6 miste Steenstra het perk. Van der Bos ging op 1-1 6-2 en 2-1 6-2 aan de opslag in de fout naar 1-3 achter. Na andermaal een misser van Steenstra op 3-1 6-4 was de aansluiting weer daar en met een schoon eerst naar 4-2. Een zitbal van Steenstra sloeg het gat naar 5-2 voorsprong. Steenstra miste daarna twee keer op 6-2 het perk, waarna een zitbal van kanonnier Van der Bos op 5-4 6—0 de telegraaf weer in evenwicht bracht: 5-5. Buiten van Van der Bos op 5-5 6-0 betekende douchen voor de oranje brigade.

Onderhoudende finale
De finale tussen trio Steenstra en Bergsma bracht alles wat de kaatsliefhebber zich maar kan wensen. Tot drie eersten gelijk was er weinig verschil tussen beide parturen. Hoogtepunt in de beginfase was de drop-kick bovenslag van Dylan Drent op 1-2 6-4 naar spellen gelijk. Beide teams waren tot vier eersten gelijk verder aan elkaar gelijmd en alleskunner Dylan Drent zich aan de boven kwam melden. Vanaf de bovenlijn ramde de Harlinger de bal weer terug achter de voorlijn.
Bergsma kwam het eerst op vijf eersten toen Wassenaar de kaatst op 6-4 niet kon passeren. Koning Hendrik Kootstra ramde nog even over de boven, waarna Steenstra de juiste richting op 5-4 6-0 niet kon vinden.

Uitslag
1. Marten Bergsma, Dylan Drent, Hendrik Kootstra (K)
2. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra, Hans Wassenaar
3. Get Anne van der Bos, Taeke Triemstra, Erwin Zijlstra

Winst voor trio Tuinenga dames hoofdklas
De hoofdklasse dames speelden weer in twee poeltjes van drie om de hoogste eer. Deze keer bepaalde het lot dat de twee grootverdieners bij het dames kaatsen elkaar troffen in de eerste poel. Deze keer trok trio Ilse Tuinenga (K), Louise Krol en Sjanet Wijnia tegen Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstar en Marrit Zeinstra met 5-3 en 6-2 aan het langste eind.

Nienke Sijbrandij

Trio Sijbrandij gaven een 3-1 voorsprong uit handen. Foutjes aan de opslag deed viervoudig vrije formatie winnaar daarna met 5-3 6-2 de das om.
In de finale had trio Tuinenga met 5-0 6-4 winst geen kind aan Anna Berber Zeinstra (voor Wybrig Bakker), Corrie Kroondijk en Fiera de Vries.

Discussieer mee