U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Tweede seizoenzege trio Bergsma, Drent, Kootstra

Trio Marten Bergsma (K), Dylan Drent en Hendrik Kootstra waren zondag in Arum oppermachtig. In de drie gespeelde partijen werd de tegenstanders totaal slechts drie eersten gegund. Opslager Marten Bergsma werd verdiend tot koning gekroond.

 

Vorig seizoen moest kaatsvereniging Willem Westra in Arum de vrije formatie wedstrijd wegens het heersende corona virus teruggeven. Dit seizoen kon de partij wel georganiseerd worden. Trio Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra declasseerden in de drie gespeelde partijen hun tegenstanders. Na de zege in Heerenveen en Leeuwarden, was het nu raak in Arum.

Wedstrijd:

In de eerste omloop kreeg het kwakkelende trio Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Laas Pieter van Straaten geen schijn van kans: 5-1 6-0. In de tweede omloop werd drievoudig seizoenwinnaar, partuur Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar, met dezelfde cijfers (5-1 6-0) richting douche gestuurd. Via een staand nummer plaatsten Bergsma c.s. zich voor de finale.

Tegenstander in de eindstrijd was trio Chris Wassenaar (nog steeds de vervanger van de geblesseerde Jelle Attema), Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar. De 48-jarige Wassenaar is tot nu toe de verrassing op de Friese kaatsvelden met de twee junioren aan zijn zijde. Na de premie in Stiens, een derde plek in Sint Anna Parochie werd in Arum nogmaals de finale bereikt.

In de eerste omloop denderde het gelegenheidstrio met 5-1 6-2 over hun tegenstanders heen. In de tweed ronde moest er hard gewerkt worden partuur Haye Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma van zich af te schudden: 5-4 6-0. Trio Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra was de volgende hindernis. Voor trio Van der Bos leek er geen vuiltje aan de lucht na een 3-1 voorsprong. Daarna volgde de ommekeer en werd er geen eerst meer binnen gehengeld. Na twee keer een misser aan de opslag van Van der Bos op 6-6, kwam Wassenaar c.s. weer langszij. Op 3-3 6-6 sloeg Gabe Jan van Popta de bal over het kleedje achter de boven naar 4-3 voorsprong. Trio Wassenaar kreeg de zege daarna in de schoot geworpen na andermaal twee missers van ‘Bossie’ op 3-4 4-6 en 3-5 6-0.

Finale:

Trio Bergsma liet zich in de finale niet verrassen. Met een excellerende Marten Bergsma aan de opslag, twee keer op 6-6 en een keer dwong hij Leijenaar tot een kwaadslag, namen de latere winnaars een 3-0 voorsprong. Bergsma maakte de partij in stijl uit met een zitbal op 5-0 6-2.

  1. Marten Bergsma, Dylan Drent, Hendrik Kootstra.
  2. Chris Wassenaar, Gabe-Jan van Popta, Pieter Jan Leijenaar.
  3. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra, Erwin Zijlstra.

Dames hoofdklas:

Na drie vrije formatie zeges op rij vond trio Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra hun Waterloo in Arum. In de finale trok partuur Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia deze keer aan het langste eind. Trio Sijbrandij werd met de duidelijke cijfers van 5-1 6-2 teruggewezen door een sterk acterende tegenstander. De kleine premie was voor trio Anna Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Jennie Terpstra.

Discussieer mee