U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Designprijs voor infographic over zuinig omgaan met water

Met een datavisualisatie over  zuinig omgaan met drinkwater wonnen communicatiestudenten Klaas Boersma, Jelena Fokkens, Arnoud Boerkoel en Nienke Turkstra de designprijs van de opleiding Communicatie van NHL Stenden Hogeschool. De publieksprijs ging naar dezelfde studenten. 

Sinds maandag werkten ruim 150 (internationale) studenten aan ruim dertig verschillende infographics. Ze vragen daarmee aandacht voor thema’s als waterverbruik, plastic soup, en waterfoodprint.  De studenten zijn daartoe in groepen aan de slag voor verschillende organisaties die ieder een eigen thema aandragen, zoals de The Plastic Soup Foundation, Friese Milieufederatie, Centre of Expertise Water Technologie. De studenten hadden vier dagen de tijd om een datavisualisatie te maken.

De gemaakte werken worden getoond tot en met dinsdag 24 april in expositie in de centrale hal van de NHL-Stenden Hogeschool, Rengerslaan 10 in Leeuwarden.

Prijsuitreiking

De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Marcellus de Graaf, creatief strateeg van Visser en de Graef Communicatie. De Graaf roemde de winnende productie: ‘Vooral de eenvoud van het ontwerp en de krachtige boodschap was onderscheidend, andere studenten proberen vaak te veel te vertellen in een beeld. De winnende groep heeft zich weten te beperken tot een eenvoudige vergelijking’ Daarnaast bestond de jury uit Marianne Reitsma, communicatieadviseur bij Wetterskip Fryslân en Maran de Boer, grafisch ontwerper.

Deze activiteiten vonden plaats in het kader van de jaarlijkse Designweek van de opleiding Communicatie. In deze projectweek werkten groepen uit verschillende studiejaren samen aan een opdracht.

Discussieer mee