U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Dirk krijgt honderden kaarten voor 100ste verjaardag

Dirk de Jong uit Leeuwarden heeft afgelopen weekeinde zo'n 300 kaarten ontvangen voor zijn 100ste verjaardag. Dat meldt kleindochter Jingliu Poelstra op Facebook. Zij deed op het sociale medium een oproep om een kaartje te sturen, omdat De Jong's verjaardagsfeest in het water zou vallen door de coronacrisis.

Poelstra deed vorige week de oproep op de Facebookpagina 'Corona Hulp Leeuwarden'. Haar opa woont in woonzorgcentrum Parkhoven en zit door de coronacrisis in thuisquarantaine. Het verjaardagsfeest, dat de familie had opgezet, kon zaterdag (de verjaardagsdag, red.) niet doorgaan. En om de 100ste verjaardag van opa Dirk nu stilletjes voorbij te laten gaan, vond zijn kleindochter wat sneu. De oproep vond gehoor, want inmiddels hangen er honderden kaarten in het woonzorgcentrum, meldt Poelstra.

Verrassing van familie
De familie liet de verjaardag ook niet ongemerkt voorbijgaan: ze dook zaterdag op aan de buitenzijde van Parkhoven. Familieleden droegen een hawaïslinger en ze hadden een spandoek van de Nederlandse vlag gemaakt met de tekst "Hoera pa/opa 100 jaar". Binnen at De Jong een gebakje met zijn medebewoners en het zorgpersoneel, elk op anderhalve meter afstand, zag de familie. "Ondanks dat we hem niet even konden knuffelen, hebben we hem toch even kunnen zien", aldus Poelstra.

Discussieer mee