U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Drie op een rijtje voor trio Sijbrandij-Scheepstra-Zeinstra

Trio Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra schreven woensdag de vrije formatie wedstrijd in Minnertsga op hun naam. Met drie uit drie een voorlopig 100% score dit seizoen. Manon Scheepstra wist daarnaast ook nog de twee uitnodiging wedstrijden te winnen. Met vijf uit vijf wedstrijden in de dames hoofdklas is dat eveneens een 100% score.

 

Op voorhand was trio Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra begin seizoen tot groot favoriet gebombardeerd. Met drie overwinningen uit drie vrije formatiewedstrijden maakt het trio deze favorietenrol volledig waar. Het partuur dat nog enige weerstand kan bieden is partuur Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia. Voorlopig wordt deze op papier enige overgebleven concurrent geen enkele kans gegund. Zowel in de eindstrijd in Sint Anna Parochie, als ook woensdag in Minnertsga werd gedecideerd met deze ‘angstgegner’ afgerekend.

De suprematie ten opzichte van de overige trio’s is groot. In de eerste omloop werd partuur Sietske Okkema een spelletje gegund. Na een bovenslag van Scheepstra op 2-1 6-6 in de tweede omloop moest ook tegenstander Annet de Haan c.s. met een spelletje genoegen nemen.

In de finale tegen partuur Ilse Tuinenga moesten er alleen in de beginfase even alle zeilen worden bijgezet. Kwamen eerst een eerst, en daarna 2-3 achter. Een zitbal van Sijbrandij trok partijen weer in evenwicht: 3-3. Op dat moment liet  Marrit Zeinstra achter in het perk ook haar niet geringe kwaliteiten zien. Met drie bovenslagen drukte Zeinstra even op het gaspedaal naar een eerst voorsprong. Scheepstra herhaalde dat kunststukje op 6-4 naar 5-3. De strijd was gestreden en Scheepstra maakte een einde aan de partij door eenvoudig de (kleine) kaats te passeren.

Met vijf overwinningen uit alle vijf de gespeelde wedstrijden beleeft voorinse Manon Scheepstra een vliegende start van dit seizoen. Met opslager Nynke Sybrandy vormt de in Techum wonende Scheepstra een gouden koppel. In Bolsward wisten Scheepstra en Sybrandy met Amarins de Groot ook al een door elkaar loten partij te winnen. In Makkum won Scheepstra met Wybrig Bakker en Martzen Deinum aan haar zijde.

Voor Opa nog een Wimpel winnen op NK Dames:

Voor OG Huizum wisten Scheepstra en Sijbrandij eerder ook afdeling wedstrijden te winnen. Na de regelementen gebiedsindeling KNKB was het niet meer mogelijk om als koppel nog uit te komen voor OG Huizum. Woonachtig in de Zuidlanden moest Scheepstra KC Goutum vertegenwoordigen.

Wegens de verhuizing van Sijbrandij naar Goutum worden ook Scheepstra en Sijbrandij weer aan elkaar gekoppeld om op de afdeling wedstrijden uit te komen voor KC Goutum. Voor Scheepstra geeft dat een extra lading om alsnog ‘de befaamde vier Wimpels’ bij het dames kaatsen te bemachtigen. Winnen van De Ald-Meiers Partij, de Jong Famme Partij, de Frouljus PC en het NK Dames. Fenna Zeinstra, Sjoukje Visser, Aukje van Kuiken en Sjanet Wijnia wonnen eerder de vier wimpels.

Na winst op de Ald Meier, Jong Famme en PC van Scheepstra, ontbreekt alleen nog een Wimpel op het NK dames. Zaterdag 28 augustus wordt in Vrouwenparochie het NK Dames Hoofdklas Afdeling gekaatst. Scheepstra krijgt dan alsnog de mogelijkheid haar vierde Wimpel te veroveren aan de zijde van Sijbrandij.

Manon Scheepstra “Ik wil hem absoluut winnen maar alleen voor mijn Opa die is overleden. Dat heb ik beloofd. Maar de hele jeu en het hele gevoel wat ik daarbij had heeft een hele grote smet gekregen van wat er gebeurd is. Ik win hem voor mijn Opa en voor de rest kan hij mij gestolen worden”.

Uitslag:

  1. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra, Marrit Zeinstra.
  2. Ilse Tuinenga, Margriet Bakker, Sjanet Wijnia.
  3. Annet de Haan, Lotte Delgrosso, Annelien Broersma.

Manon Scheepstra:

Hoofdklasse heren:

Bij de heren kreeg, uit een lijst van acht parturen, trio Tjisse Steenstra, Renze P. Hiemstra en Hans Wassenaar na de winst in Stiens voor de tweede keer de kransen omgehangen. In de finale werd partuur Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra met 5-4 6-4 teruggewezen.

  1. Tjisse Steenstra, Renze P. Hiemstra, Hans Wassenaar.
  2. Marten Bergsma, Dylan Drent, Hendrik Kootstra.

Discussieer mee