Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Drie vragen over een gietvloer beantwoord

Een goede en mooie vloer kiezen kan soms een hels karwij zijn. Dit is te wijten aan de enorme keuzes rondom vloeren. Daarnaast moet je er rekening mee houden of de vloer geschikt is voor vloerverwarming, of de ondervloer geschikt is en hoe sterk de vloer is. In dit artikel beantwoorden we drie vragen over de gietvloer.

Moet ik rekening houden met de ondervloer?
Een gietvloer is steeds vaker terug te vinden in huizen. Waar het vroeger vooral voorkwam in bedrijfsruimtes, garages en winkels, is het nu een trendy vloer in de woonkamer, de keuken of de badkamer. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het type ondervloer. Heb je bijvoorbeeld een betonnen vloer? Zorg er dan voor dat je het egaliseren niet vergeet. Een gietvloer kan namelijk niet goed tegen te grote hoogteverschillen of uitstekende steentjes, omdat de vloer direct op het beton geplaatst wordt. Bij laminaat bijvoorbeeld heb je vaak nog een extra ondervloer waardoor bij een laminaatvloer het beton niet per se geëgaliseerd hoeft te worden.

In welke ruimte plaats je de vloer?
Goed nieuws: een gietvloer is geschikt voor het gehele huis. Of je nu kinderen hebt die nogal graag knoeien bij de keukentafel, of of je zelf onhandig bent in de keuken, het maakt niets uit. Een betonvloer met de eigenschappen van een gietvloer en de stoere betonlook kan tegen vocht, vlekken en is onderhoudsarm.

Een gietvloer is zelfs geschikt als vloercoating garage. Hiermee verhoog je namelijk de levensduur van jouw garagevloer. Een garagevloer is namelijk meestal van beton. Beton kan slecht tegen temperatuurverschillen, omdat er dan scheuren kunnen ontstaan. Daarnaast trekt vocht, vet en olie in de betonvloer. Met een vloercoating voorkom je dit. Een gietvloer is namelijk bestand tegen een stootje, is enorm duurzaam en flexibel. Daarnaast kan de coating flink belast worden. Ook kun je in verband met veiligheid een anti-sliplaag laten toevoegen aan de vloer. Dit kan ook in de badkamer, de bijkeuken of de keuken.

Vereist een gietvloer veel onderhoud?
Nogmaals goed nieuws: totaal niet! Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe stofzuigen en dweilen. Een gietvloer is naadloos, waardoor je niet af en toe met een mesje en een doekje de voegen hoeft schoon te maken. Ook sluit de vloer aan op de muren. Hierdoor hoef je geen plinten langs de muur te plaatsen. Aangezien plinten vaak stofvangers zijn, is dat natuurlijk heel fijn. Ook hoef je hem niet te oliën zoals bij een houten vloer. Mocht je nogal graag van interieur veranderen, dan hoef je de vloer niet mee te veranderen. Een gietvloer past namelijk in ieder interieur, of je nu van een landelijke stijl houdt, van een minimalistische stijl of van een industriële stijl. Wel wordt het advies gegeven om dan te kiezen voor een neutrale kleur, zodat de vloer altijd blijft passen bij jouw huidige interieur. Zo heb je het langst plezier van jouw strakke, sterke en degelijke gietvloer. http://top-zaymov.ru

Discussieer mee