U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Earnewâld wint drijfpartij op De Veenhoop

De traditionele start vanaf de wal in het Grytmansrak op De Veenhoop bood dit jaar weinig spektakel omdat de wind het liet afweten. It Doarp Huzum met Johannes Meeter had startnummer één geloot. Was ook als eerste na een lange drijfpartij bij de hoogste ton maar finishte uiteindelijk als vijfde.

Met achterstand op Huizum ronde Earnewâld als tweede. Doarp Grou had startnummer twee en dobberde in het gesloten peloton die samen in een grote gribus de bovenste ton ronden. Grou deed daarbij goede zaken en volgde als derde, aangesloten daarachter Akkrum en Leeuwarden als vijfde maar moest later een paar plekjes vrijgeven. Na ruim een uurtje rondje drijven kwam er een beetje meer wind en was het Doarp Huzum die vrij zeilend steeds verder afstand nam. Earnewâld, Grou en Akkrum volgden op afstand. Leeuwarden dreef in de voorhoede van het gesloten peloton. Doarp Huzum kon de wind even niet vinden kwam plots stil te liggen. De Twee Gebroeders van Earnewâld en Doarp Grou kwamen langszij om daarna gedrieën en dwarrelend de laatste boei te ronden en richting finish te drijven met vlak daarachter op het vinkentouw Akkrum. Als een duiveltje uit een doosje kwam plots De Sneker Pan met debutant Jappie Visser aandrijven en finishte verrassend als tweede achter dag overwinnaar Earnewâld met Gerhard Pietersma. Grou dreef als derde over de finishlijn met Akkrum als vierde gevolgd door pechvogel Doarp Huzum. Daarna was het lang wachten op het peloton met als aanvoerder de Rienk Ulbesz van Leeuwarden. Willem Zwaga finishte uiteindelijk als achtste.

  1. Twee Gebroeders Earnewâld
  2. De Sneker Pan Sneek
  3. Doarp Grou
  4. Eildert Sietez Akkrum
  5. Doarp Huzum

Morgen op Earnewâld is de omgekeerde startvolgorde. Doarp Huzum start als veertiende, de Rienk Ulbesz van Leeuwarden heeft dan startpositie twee en Doarp Grou start als dertiende.

Discussieer mee